Vīnogulāju baltā puve
Slimības raksturojums
Vīnogas var būt inficētas, jo īpaši no mīkstināšanas sākuma. Inficētās balto šķirņu ogas kļūst pienainas līdz gaiši brūnas, sapūst un parasti ātri nokalst. Inficētajām vīnogām raksturīga etiķa smarža, ko izraisa etiķa baktēriju un raugu savairošanās un aktivitāte. Infekcija galvenokārt notiek siltā (optimālā 25-30 °C) un mitrā laikā. Plašāka invāzija ir sagaidāma, jo īpaši tad, ja ir masveida ogu bojājumi un seko silts un mitrs laiks (krusa, spēcīga aplokšņu invāzija).
Ķīmiskā aizsardzība
Riskantos apstākļos (piemēroti laika apstākļi, vīnogu bojājumi) apdraudētie augi, kas aug ļoti uzņēmīgām šķirnēm, jāapstrādā laikā, kad sākas mīkstēšana, vai, ja nepieciešams, nogatavošanās procesa sākumā. arī vēlāk vai pēc masveida bojājuma (līdz 24 stundām pēc krusas). Šie termiņi būtībā ir tādi paši kā apstrādei pret pelēko puvi.